Wie is Mik


Over Mik

 

3315Vroeger

1974, ik werd geboren in Nederland en groeide daar ook op, in Obdam en Hoorn.

Vanaf 1994 reisde, zwierf, woonde en werkte ik geregeld in zuidelijk Afrika. Vanaf datzelfde jaar was bij mij de zenuwziekte Multiple Sclerose (MS) geconstateerd.

Studie

Van 1996 tot 2001 studeerde ik tropische landbouw in Deventer. Ondertussen en daarna bracht ik zo veel mogelijk tijd door in Afrika, voornamelijk Zimbabwe en Namibië.

MS

In het jaar 2004 kreeg ik, tien jaar na de eerste symptomen, echt serieus last van mijn MS en ben ik mijn zoektocht naar gezondheid begonnen.

Praktijk Frangipani

Ik heb de opleiding VRT, voetreflexologie, gevolgd en ben vervolgens in aanraking gekomen met een bijzondere vorm van healing, afgestemd op de aquarius-energie, welke mij onnoemelijk veel inzichten en gezondheidsherstel heeft gebracht. Graag geef ik deze technieken door in mijn praktijk waar ik mensen behandel. <meer informatie>

Columns over MS

2004-2008, mijn schrijven ontwikkelde zich in de vorm van columns, gepubliceerd door tijdschriften voor mensen met MS: MS-info (MS-anders) en de kop van Noord-Holland editie van MenSen <lees meer>

Boek Spiegelend Zandmudbogaard_mailing_cover

De winters van 2004 en 2005 bracht ik in de woestijn van Namibië door, waaruit mijn boek Spiegelend Zand is ontstaan. Het is een autobiografische roman. Het was mijn bestemming om dit verhaal te leven en te vertellen.

Nu

Sinds 2009 verblijf ik grote gedeelten van het jaar met mijn vriend Frank in Portugal, waar we op een landje bij mensen in de tuin naast ons Volkswagen-busje een hut aan het bouwen zijn.